/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

Voi sunteti lumina lumii!

"Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa." (Matei 5,14)

Cand Isus Si-a inceput Predica de pe Munte, soarele tocmai rasarea. Acum, soarele se ridicase destul de mult incat sa imprastie si ultimele umbre de prin vai. Targurile si satele, situate pe colinele dimprejur, erau clar vizibile in lumina stralucitoare a diminetii. Isus, aratand catre ele, a spus ca fiecare crestin trebuie sa reflecte lumina iubirii Stapanului sau.
Cei care locuiau intr-o locuinta alcatuita dintr-o singura incapere aveau o singura lampa pentru a-si lumina casa. Vasele mici erau pline cu ulei. Unul dintre capetele fitilului era cufundat in ulei, iar celalalt era prins si indreptat spre peretele lateral al lampii. Apoi, lampa era aseztata pe un raft sau pe o policioara cioplita in stalpul de lemn sau de piatra din mijlocul casei, care sustinea acoperisul. Fiecare dintre ascultatorii lui Isus putea sa vada, cu ochii mintii, mica lampa din propria casa.
Mantuirea este pentru toti. Adevarat profesiune de credinta a crestinului este aceea de a fi o lumina pentru cei care se afla in intuneric. O viata consecventa, o purtare sfanta, o integritate neclintita, un spirit activ si binevoitor, o pilda de evlavie, toate acestea sunt mijloacele prin care se da lumii lumina.
Dumnezeu ii binecuvantase pe iudei, ca natiune, cu o mare lumina, dar multi dintre ei isi ascunsesera lumina sub obroc. Biserica lui Hristos, trebuia sa reflecte catre luma slava Tatalui. In loc sa acopere solia Evangheliei si sa o ascunda intre ziduile bisericii, ucenicii lui Hristos trebuie sa o raspandeasca in jur si sa lase ca lumina lui Hristos sa inunde intreaga lume cu razele sale.

material preluat de pe resurse crestine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.