/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

Cand Dusmanul Loveste

Charles Stanley in cartea sa, “Cand Dusmanul Loveste,” spune, “Trebuie sa ne fie clar urmatorul punct, fratii si surorile nu sunt dusmanii nostri…Trebuie sa recunoastem ca diavolul incearca sa ne orbeasca, sa ne insele astfel incat sa ajungem divizati si in razboi unii cu altii. in loc sa ne razboim cu el! Inamicul real este diavolul si fortele sale care actioneaza in spatele scenei in fiecare caz de asalt spiritual.”
Nimanui nu-i place sa admita faptul ca uneori ii permitem diavolului sa ne influenteze sa spunem sau sa facem lucruri pe care nu ar trebui sa le facem sau sa le spunem. Dar adevarul este ca asta se intampla si noi trebuie sa recunoastem asta si sa gasim puterea si dorinta sa ne iertam unii pe ceilalti.
Ascultati ce spune Domnul Isus despre Satan in Ioan 10:10. El spune, “ Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

#1 Sa fure
- Satan vrea sa fure bucuria ta. El vrea sa te faca cat de mizerabil se poate. Din nefericere el poate folosi tot felul de circumstante, dificultati si probleme pentru a-si indeplini scopul.
- Satan vrea sa fure dragostea ta… El vrea sa fure dragostea ta pentru Domnul, dragostea ta pentru familie, dragostea pentru biserica ta. El de multe ori te va prosti cu tot felul de pofte carnale ca sa te faca sa pacatuiesti.
- Satan vrea sa fure pacea ta…Dumnezeu vrea sa-ti dea pacea Lui care intrece orice pricepere. Satan fura aceasta pace prin lucruri pe care le aduce in viata ta si iti da ingrijorare si frica.

#2 Satan vine sa ucida…
- El vrea sa ucida entuziasmul tau pentru impartasirea credintei. El stie ca daca te va face sa te simti mizerabil atunci si sansele sa mai ai dorinta de a spune altora vor fi reduse.
- El vrea sa ucida dorinta ta pentru a fi credincios Domnului. El stie ca daca reuseste sa te faca neascultator si impotrivitor fata de ceea ce stii ca este voia Domnului, atunci el va putea folosi neascultarea ta impotriva ta. El va face orice ii sta in puteinta sa te faca sa te simti nevrednic de dragostea lui Dumnezeu si de chemarea lui Christos.
- El vrea sa ucida constiinta ta, astfel incat sa nu mai ai nici un pic de sensibilitate fata de lucrurile duhovnicesti stiind ca daca umbli in fire si nu in duhul nu mai ai aceasi perceptie asupra lucrurilor spirituale.

#3 Satan vine sa distruga…
- El vrea sa distruga relatiile tale… In mod special ii place sa distruga relatiile pe care le ai cu fratii tai crestini. El stie ca ii este mai usor sa ajunga la tine daca nu ai dreagostea si sustinerea celorlalti credinciosi. Asa ca el v face orice sa distruga prietenia si partasia pe care o apreciezi cel mai mult.
- El vrea sa distruga marturia si influenta ta crestina…El te fa face sa faci sau sa spui ceva in mod public astfel incat actiunea ta sa aduca condamnare peste biserica. El stie ca cei necredinciosi se vor uita la tine si te vor lua ca pe o scuza sa nu merarga la biserica.
-Satan vrea sa-ti distruga familia…el va folosi orice, de la alcool la droguri de la pornografie la infidelitate sau curivie pentru a-si realiza scopul. El stie ca daca iti distruge familia realizeaza un mare cutremur in sistemul tau de siguranta.
- El mai vrea sa distruga si biserica Domnului Isus..nu numai aceasta biserica ci fiecare biserica ci orice biserica care are un fundament biblic solid. El va folosi invatatura falsa, predicatori falsi sau divergentele si partidele pentru a crea dezbinarea si distrugera bisericii.
In cartea citata mai sus, “Cand Dusmanul Loveste” Charles Stanley mai spune, “Diavolul va cauta in mod constant sa separe soti de sotii, parinti de copii, angajati de angajatori. El caută sa distrugă prieteni si sa dezbine biserici.”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.