/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

Prespective, Priviri si Pacate

Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau, cum poţi zice fratelui tău: „Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, şi, când colo, tu ai o bârnă în al tău?… Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. (Matei 7:1-5)

Unul dintre lucrurile cele mai ciudate cu care m-am confruntat in ultima vreme este ”neprihănismul” de sine care te face să-i privești și să-i judeci pe ceilalți prin ochelarii tăi cu lentile bifocale. Printr-o parte a lentilei te privești pe tine și te vezi așa cum crezi că este cel mai bine- cel mai pocăit, cel mai sfânt, cel mai dedicat, cel mai cel… și nimeni nu e ca tine, iar prin cealaltă parte a lentilei îi privești pe ceilalți și vezi numai ce nu-ți place. Singura problemă în toată această ecuație este că cel mai probabil ți-ai pus invers ochelarii și nu mai vezi așa cum ar trebui. Cred că e vremea să ne uităm cu atenție în viața noastră și să nu fim preocupați numai cu neprihănirea așa cum o percepem noi ci să-I cerem Domnului o neprihănire care nu se compară cu ceilalți, care nu se uită la ceilalți, care stă smerită înaintea lui Dumnezeu și mulțumește pentru harul prin care a rămas în picioare.

Modul în care percepem lucrurile prin lentilele pe care le punem la ochi s-ar putea sa fie distorsionat de anumite elemente care s-au așezat pe lentilele noastre și care acum par să afecteze total modul în care ne raportam la situațiile din jur. Totul este poate pigmentat din cauza prafului sau încețoșat di cauza anumitor pete de pe lentile. Suntem siguri că noi vedem bine deși toți ceilalți sunt de altă părere, oare ce rămâne de făcut? Mergem înainte cu credința că noi nu ne putem înșela sau începem să vedem cum înlăturăm elementele ce distorsionează imaginea.

Luaţi seama să nu vă îndepliniţi neprihănirea voastră înaintea oamenilor, ca să fiţi văzuţi de ei; altminteri, nu veţi avea răsplată de la Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 6:1)
pentru că, întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi şi nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu. (Romani 10:3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.