/* Culori linkuri ----------------------------------------------- */

Meditatie

07 Aprilie - Încă mai dorești să fii cel dintâi?
-”Dacă vrea cineva să fie cel dintâi…” (Marcu 9:5)-
Când Dan Mazur şi-a condus echipa de căţărători pe Muntele Everest, condiţiile erau ideale pen­tru a ajunge în vârf. Apoi, când mai aveau două ore până în vârf s-au întâlnit cu Lincoln Hali, un căţărător care căzuse cu o zi înainte în timp ce cobora de pe munte. Singur şi cu halucinaţii, nu avea echipament şi suferea de degeraturi şi deshidratare (mai târziu au aflat că liderul echipei lui Hali îi sunase soţia pentru a-i spune că murise!). Fără a ezita măcar, i-au dat lui Hali oxigenul lor, hrană şi apă, iar când au venit ajutoare nu mai intra în discuţie reluarea urcuşului spre vârf.
Ei şi-au sacrifi­cat ani întregi de pregătiri, săptămâni de urcare, şi visul lor de-o viaţă, în schimbul salvării unui alt căţărător. Nu este surprinzător faptul că astăzi Mazur ajută la construirea de şcoli şi spitale în regiu­ni ale Nepalului unde nu sunt străzi, curent electric, telefoane sau apă menajeră. Aşa este el. Ai putea renunţa la visul tău pentru a salva pe altcineva? Oamenii obişnuiţi fac lucrul acesta zilnic: mame şi taţi care au două servicii pentru a-şi hrăni şi a-şi îmbrăca copiii; părinţi care mai degrabă renunţă la transferuri decât să-şi dezrădăcineze familiile; îngrijitori de care depind cei dragi ai lor.
Domnul Isus a spus: “Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă din toţi”, în împărăţia lui Dumnezeu, lucrurile stau altfel. Cei din urmă sunt consideraţi cei dintâi (Luca 9:48). Cel mai onorabil loc din casă este cel din colţ (Luca 14:8-9). Îi stimăm pe ceilalţi mai mult decât pe noi înşine (Romani 12:10 şi Filipeni 2:3). Renunţăm la haina noastră şi mergem o milă în plus (Matei 5:40-41). loan Botezătorul i-a spus Domnului Isus: “Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez” (loan 3:30). Mai doreşti să fii cel dintâi?

Preluat de pe misiune.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!! Exprim-o civilizat.